Supa od krastavaca, Foto: Printscreen/Youtube/kuhari1

paŽnja

HLADNA SUPA OD KRASTAVACA ZA KOJOM SU SRBI POLUDELI: Šporet ne treba NI DA PALITE, spremna je za SEKUND

Oljuštite krastavce i uklonite semenke. Zatim ih isecite na kockice, a nekoliko kockica ostavite za kasnije. Sve sastojke stavite u seckalicu ili blender i miksajte dok ne dobijete kremastu smesu.

Objavljeno: 15.08.2023. 10:51h

Za ovaj obrok šporet vam nije potreban.

Sastojci:

– 2 velika krastavca

– 1 šolja običnog ili dve šolje grčkog jogurta

– 1 čen belog luka

– 3 kašike limunovog soka

– 50 mililitara maslinovog ulja

– začini: koper, peršun, so i biber

Priprema:

foto: RINA

Oljuštite krastavce i uklonite semenke. Zatim ih isecite na kockice, a nekoliko kockica ostavite za kasnije. Sve sastojke stavite u seckalicu ili blender i miksajte dok ne dobijete kremastu smesu.

Važno je napomenuti da količinu začina prilagođavate sopstvenom ukusu.

Čorbu ostavite da se hladi najmanje dva sata u frižideru, a pri serviranju dodajte komadiće krastavaca koje ste ranije odvojili.

U ovu supu možete dodati i svež kopar ili peršun.

Prijatno!

(Espreso/Klix.ba)