Vermut torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Kisa Od Slatkisa-Recepti
kremasto dobra
IMA NEVALJALI NAZIV, A NI KAPI TOG SASTOJKA: Niko NE ZNA zašto se tako ZOVE, a svi znaju KOLIKO JE UKUSNA (RECEPT)
Najukusnija torta, bez kapi alkohola iako u nazivu ima jedan
Objavljeno: 14.08.2023. 19:17h
Ivona Jelić
Vermut torta, a ni kapi vermuta, ne zna niko zašto se tako zove, ali je kremasta i lagana i svi će je obožavati.
Recept za najukusniju Vermut tortu:
Za kore (x4):
- 3 kašika mlevene plazme
- 2 kašike kakao
- malo praška za pecivo
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
Za fil:
- 300 g mlevene plazme
- 1,5 čaša kisele pavlake
- 100 g crne milka čokolade
- 100 g bela milka čokolade
- 300 g krem šlaga
- 300 ml gazirane vode
- 20 žumanaca
- 5 celih jaja
- 25 kašika šećera
- 250 g margarina
Priprema:
- Umutiti belanca u čvrst šam. Postepeno dodati šećer neprekidno muteći. Kad se šećer istopi dodati mlevenu plazmu, kakao, prezle i prašak za pecivo.
- Lagano sjediniti i isipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 200 C oko 10 minuta. Na isti način napraviti još 3 kore. Ohladiti.
- Za fil je potrebno da žumanca, cela jaja i šećer umutite mikserom penasto a zatim skuvajte fil na pari. U hladan fil dodati izmiksan margarin, mlevenu plazmu, pavlaku i iseckanu crnu i belu čokoladu. Sve sjediniti.
- Krem šlag umutiti čvrsto sa kiselom vodom. Finalni postupak: kora, fil, šlag, kora... Dekorisati po želji! Prijatno!
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Recepti.com)