Posni medenjaci, Foto: Youtube/Emilina Kuhinja(Printscreen)

posno i prosto

EVO KAKO DA SE ZASLADITE ZA VREME NAJSTROŽEG POSTA: Sve je na VODI, prave se PREBRZO (RECEPT)

Svi se pitaju kako se zasladiti za strogi post na vodi, mi imamo rešenje

Objavljeno: 14.08.2023. 17:45h

Medenjaci nas asociraju na medeno srce i generalno na praznike, a oni su uvek najbolja opcija da se zasladite ukoliko postite.

Ovi medenjaci se prave na vodi, nema ulja, nema masti, i možete ih jesti za vreme Velikogospojinskog posta, evo recepta:

foto: Privatna arhiva

Sastojci:

  • 300 g smeđeg šećera
  • 10 g sode bikarbone
  • 2 dl vode
  • 500 g brašna
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica začina za medenjake
foto: Privatna arhiva

Priprema:

  1. U brašno umešati sodu bikarbonu i začin. Rastopiti u vodi šećer i med i zamesiti testo. Ostaviti desetak minuta da odstoji.
  2. Brašnom posuti dasku i razvući testo, dobro posuto brašnom. Vaditi modlicama medenjake. Peći u rerni na 200 stepeni petnaestak minuta.
  3. Ukrasite ih po želji. Ja nisam naročito dobar u likovnom bio ni u školi, ali zadovoljan sam svojim radom.

OVO JE DRUGI NAJSTROŽI POST, OVAKO GLASI ISHRANA Sveštenik za Kurir TV obrazložio: Šta raditi ako ne možete izdržati:

(Espreso/ Recepti.com)