Skonsi, Foto: Printscreen YouTube/Verina mala kuhinja

za doručak ili večeru

OVE POGAČICE JEDU NA BRITANSKOM DVORU, OTKRIVENA TAJNA RECEPTURA: Evo kako da napravite MEKANO i ukusno TESTO

Pecite u 20 minuta na 200 stepeni

Objavljeno: 14.08.2023. 15:59h

Tradicionalne engleske pogačice skonsi jedu se sa džemom a uz njih ide odlično mleko ili mlak čaj. Ako volite u testo možete dodati seckane suve brusnice.

Skonsi

Sastojci:

1/2 kašičice soli

150 ml kisele pavlake

foto: Printscreen YouTube/Verina mala kuhinja

1 kašičica arome vanile

1 jaje

170 g putera

320 g brašna tip 400 meko

1 kesica praška za pecivo

3 kašike šećera

Priprema:

foto: Printscreen YouTube/Verina mala kuhinja

Pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo, šećer i so pa dodajte kockice hladnog putera. U drugoj pomešajte kiselu pavlaku, jaje i aromu vanile. Prstima mrvite puter u mrvičastu smesu. Dodajte smešu sa kiselom pavlakom. Nemojte previše mesiti da bi skonsi bili prhki.

Prebacite na pobrašnjenu podlogu i preklopite par puta. Oklagijom rastanjite testo na debljinu 1-1,5 cm i vadite pogačice- Slažite ih na pleh obložen pek-papirom., premažite sa malo mleka i pospite sa šećerom. Pecite u 20 minuta na 200 stepeni.

Majke i snajke

(Espreso/Trpeza)