recept
DANAS JE POČEO NAJRIGOROZNIJI POST U GODINI, A EVO IDEJE ZA UKUSAN RUČAK BEZ MESA: Ćufte od plavog patlidžana
Ako želite da iznenadite porodicu ukusnim ručkom, naš predlog je da probate pljeskavice od plavog patlidžana
Plavi patlidžan spada u povrće sa jakim ukusom i morate da pazite sa kojim namirnicama ga kombinujtete, a naš predlog je da napravite pljeskavice koje ćete obogatiti paprikom i šargarepom.
Ono što će plavom patlidžanu dati poseban šmek je parmezen koji takođe ima specifičan ukus, a koji se odlično slaže sa patlidžanom.
Sastojci:
2 patlidžana
1 čen belog luka
1 crni luk
1 šargarepa
1 paprika
biljni kačkavalj po ukusu
prezle
nekoliko listova bosiljka
Priprema:
Patlidžan isecite na kocke i posolite, pa ostavite 10 minuta da odstoje. Pokupite ubrusom višak vode, pa isecite na kokice. Propržite u tiganju na malo ulja i dodajte mleveni beli luk. Posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja i dobro izblendirajte.
Crni luk, šargarepu i papriku izrendajte, pa propržite. Dodajte u patlidžanoa stavite prezle i bosiljak. Promešajte i dodajte parmezan i opet sjedinite. Oblikujte pljeskavice i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)