Ćufte, Foto: PRINTSCREEN/YT/RICETTE PERFETTE

recept

DANAS JE POČEO NAJRIGOROZNIJI POST U GODINI, A EVO IDEJE ZA UKUSAN RUČAK BEZ MESA: Ćufte od plavog patlidžana

Ako želite da iznenadite porodicu ukusnim ručkom, naš predlog je da probate pljeskavice od plavog patlidžana

Objavljeno: 14.08.2023. 13:00h

Plavi patlidžan spada u povrće sa jakim ukusom i morate da pazite sa kojim namirnicama ga kombinujtete, a naš predlog je da napravite pljeskavice koje ćete obogatiti paprikom i šargarepom.

Ono što će plavom patlidžanu dati poseban šmek je parmezen koji takođe ima specifičan ukus, a koji se odlično slaže sa patlidžanom.

foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

Sastojci:

2 patlidžana

1 čen belog luka

1 crni luk

1 šargarepa

1 paprika

biljni kačkavalj po ukusu

prezle

nekoliko listova bosiljka

Priprema:

Patlidžan isecite na kocke i posolite, pa ostavite 10 minuta da odstoje. Pokupite ubrusom višak vode, pa isecite na kokice. Propržite u tiganju na malo ulja i dodajte mleveni beli luk. Posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja i dobro izblendirajte.

Crni luk, šargarepu i papriku izrendajte, pa propržite. Dodajte u patlidžanoa stavite prezle i bosiljak. Promešajte i dodajte parmezan i opet sjedinite. Oblikujte pljeskavice i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)