recept
NAPRAVITE TELEĆU ČORBU KAO PROFESIONALNI KUVAR: Bolja nego u bilo kojoj SRPSKOJ KAFANI
Za ručak možete da poslužite fantastičnu teleću čorbu
Nekada ručak nije mogao da se zamisli bez supe ili čorbe, a se uglavnom jedu umesto obroka, jer sadrže sve neophodne sastojke koji će vas zasititi. Jedna od najpoznatijih je teleća čorba, koju možete da pronađete u svim boljim srpskim kafanama, a ako želite da je napravite poput pravih majstora, onda obavezno isprobajte ovaj recept.
Teleća čorba nije komplikovana i uspeva i domaćicama koje tek počinju da kuvaju.
Sastojci:
2 žumanceta
200 g kisele pavlake
1 veza peršuna
sok od limuna
600 g teletine (po izboru)
1 crni luk
2 šargarepe
2 krompira
biber u zrnu
2-3 lista lovora
2 ravne kašike brašna
1 ravna kašičica slatke paprike
Priprema:
U šerpi na malo zagrejanog ulja propržite sitno seckani crni luk. Kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice, pa kada se kratko propži sipajte nekih 2 l vode. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, a onda i krompir i šargarepu koju ste iseckali na kockice. Poklopite i kuvajte dok povrće i meso ne omekšaju.
Nakon toga u jelo dodajte brašno i slatku papriku koju ste pomešali sa vodom. Vodite računa da nema grudvica. Promešajte i kuvajte dok ne proključa. Kada je čorba gotova isključite šporet, pa u istu dodajte žumanca koja se pomešali sa pavlakom za kuvanje. Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. Na kraju ukrasite seckanim peršunom.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)