probajte!
DODAJTE U VODU 2 SASTOJKA DOK KUVATE KUKURUZ: Biće kremast, mekan i sočan!
Kuvanje u kremastoj smesi
Svi volimo kuvani kukuruz - ukusan je i lako se i brzo priprema, a to je nekad sve što želimo u vrelim danima. Verujemo da ga kuvate na svima dobro znan način, u slanoj vodi, ali možda vredi isprobati i jedan način pripreme kukuruza koji je popularan širom Amerike.
Naime, na Srednjem zapadu u SAD-u kukuruz najčešće spremaju tako što ga obare u kremastoj smesi od vode, mleka i maslaca.
Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali takođe daje sasvim novu dimenziju ukusa - kukuruz postaje neverovatno mekan, slastan i sočan.
POTREBNI SASTOJCI:
5 klipova mladog kukuruza
1 l vode
200 ml mleka
115 g maslaca
1 kašičica soli
PRIPREMA:
Očistite kukuruz i prepolovite ga.
U velikom loncu zagrejte vodu.
Kad voda provri, dodajte joj mleko i maslac.
Posolite smesu, pa dodajte polovine kukuruza. Kuvajte dok kukuruz ne bude gotov.
(Espreso/Blic žena)