sočne i iukusne
MILICA JE PODELILA RECEPT ZA BRZE ŠNICLE IZ RERNE: Pripremite ih na OVAJ NAČIN i stan se sigurno NEĆE UMIRISATI
Probajte najmekše i najsočnije šnicle iz rerne po receptu food blogerke Milice!
Kad nemate puno vremena, a volite domaća jela sa svim onim lepim aromama koje se stvore kada se hrana malo duže kuva, predlažemo vam da probate šnicle po receptu naše poznate food blogerke Milice Radović, koja je na Instagramu poznata pod imenom zalogaj_mr.
Recepti koje nam ekskluzivno daje i snima su uvek savršeni, pita sa sirom koju smo nedavno objavili je nešto najukusnije što smo probali, a izuzetak nisu ni šnicle koje nam je pripremila za avgust. Priprema je neverovatno brza i jednostavna, a ostatak praktično "odradi" rerna. Uživajte.
Sastojci:
6 šnicli od svinjskog vrata
začini i malo brašna
1 veća glavica crnog luka
3 šargarepe
300 ml kuvanog paradajza
300 ml vode
2 čena belog luka
malo ulja za prženje
Priprema:
Meso začiniti, uvaljati u brašno, pa kratko sa obe strane ispržiti u ulju. Luk iseckati na krupnije šnite, šargarepu izrendati, pa prodinstati u ulju gde se i meso pržilo. Kada luk i šargarepa omekšaju, vratiti šnicle u šerpu, preliti paradajzom i vodom, začiniti po ukusu, pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, nekih sat i po, do dva.
(Espreso/Stvar ukusa)