Fritata, Foto: Printscreen/Youtube/Adam Ragusea

PROBAJTE

SAVRŠEN DORUČAK NE POST... Donosimo vam recept za pravi letnji obrok, gotov je za TILI ČAS

Prilikom serviranja preko fritate stavite svežu rukolu

Objavljeno: 13.08.2023. 07:00h

Spremite pravi letnji doručak. Fritatu vole deca i odrasli, a tako se jednostavno sprema.

Sastojci

jaja 2

slatka pavlaka 50 ml

čeri paradajz 40 g

šargarepa 1

mladi spanać malo

maslinovo ulje malo

so po ukusu

foto: Printscreen/Youtube/Adam Ragusea

Kako pripremiti

Izrendajte šargarepu, čeri paradajz isecite na kriške, a spanać iskidajte. Sve stavite u tiganj, dodajte jaje i pavlaku, pa sjedinite sastojke. Na veoma tihoj vatri fritatu pecite u tiganju sa malo maslinovog ulja, i to pet minuta s jedne i tri minuta sa druge strane.

Prilikom serviranja preko fritate stavite svežu rukolu i narendajte malo kačkavalja ili nekog drugog sira.

(Espreso/Blic žena)