Fritata, Foto: Printscreen/Youtube/Adam Ragusea
PROBAJTE
SAVRŠEN DORUČAK NE POST... Donosimo vam recept za pravi letnji obrok, gotov je za TILI ČAS
Prilikom serviranja preko fritate stavite svežu rukolu
Objavljeno: 13.08.2023. 07:00h
Tamara Dragićević
Spremite pravi letnji doručak. Fritatu vole deca i odrasli, a tako se jednostavno sprema.
Sastojci
jaja 2
slatka pavlaka 50 ml
čeri paradajz 40 g
šargarepa 1
mladi spanać malo
maslinovo ulje malo
so po ukusu
Kako pripremiti
Izrendajte šargarepu, čeri paradajz isecite na kriške, a spanać iskidajte. Sve stavite u tiganj, dodajte jaje i pavlaku, pa sjedinite sastojke. Na veoma tihoj vatri fritatu pecite u tiganju sa malo maslinovog ulja, i to pet minuta s jedne i tri minuta sa druge strane.
Prilikom serviranja preko fritate stavite svežu rukolu i narendajte malo kačkavalja ili nekog drugog sira.
(Espreso/Blic žena)