Juneći gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
Preukusno
ISKORISTITE PRIJATNO VREME I SPREMITE OMILJENO SRPSKO JELO S MESOM: Bolji RECEPT od ovog ne postoji, postoji CAKA
Probajte najbolji gulaš ikada, i zahvalite nam na receptu kasnije
Objavljeno: 11.08.2023. 16:37h
Ivona Jelić
Bolji ručak od gulaša ne postoji, iskoristite dok je napolju još uvek prijatno i spremite dobar juneći gulaš od kojeg će svima ići voda na usta.
Ništa nije teško, samo vam treba malo dobrog mesa i mnogo začina. Evo najboljeg recepta za juneći gulaš:
Sastojci:
- malo soli
- malo bibera
- malo iseckanog peršuna
- 1 puna kašika brašna
- 800 g junećeg mesa (but ili plećka)
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 veći čen belog luka
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
Dok se luk prži dodajte malo šećera, verujte da taj trik menja čitavo jelo!
Priprema:
- Ugrejati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni. Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane.
- Naliti vodom da ogrezne (da pokrije sve sastojke), dodati šargarepu i malo posoliti, staviti lovorov list, suvi začin i biber.
- Smanjiti vatru i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promešati. Po potrebi dodati još malo vode. U činiju staviti alevu papriku i brašno.
- Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promešati. Zatim dodati rendani beli luk i seckani pešun.
- Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promešati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz špagete ili pire krompir.
(Espreso/ Recepti.com)