Juneći gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Preukusno

ISKORISTITE PRIJATNO VREME I SPREMITE OMILJENO SRPSKO JELO S MESOM: Bolji RECEPT od ovog ne postoji, postoji CAKA

Probajte najbolji gulaš ikada, i zahvalite nam na receptu kasnije

Objavljeno: 11.08.2023. 16:37h

Bolji ručak od gulaša ne postoji, iskoristite dok je napolju još uvek prijatno i spremite dobar juneći gulaš od kojeg će svima ići voda na usta.

Ništa nije teško, samo vam treba malo dobrog mesa i mnogo začina. Evo najboljeg recepta za juneći gulaš:

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

  • malo soli
  • malo bibera
  • malo iseckanog peršuna
  • 1 puna kašika brašna
  • 800 g junećeg mesa (but ili plećka)
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 veći čen belog luka
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Dok se luk prži dodajte malo šećera, verujte da taj trik menja čitavo jelo!

Priprema:

  1. Ugrejati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni. Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane.
  2. Naliti vodom da ogrezne (da pokrije sve sastojke), dodati šargarepu i malo posoliti, staviti lovorov list, suvi začin i biber.
  3. Smanjiti vatru i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promešati. Po potrebi dodati još malo vode. U činiju staviti alevu papriku i brašno.
  4. Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promešati. Zatim dodati rendani beli luk i seckani pešun.
  5. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promešati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz špagete ili pire krompir.

(Espreso/ Recepti.com)