Kurkuma, Foto: Profimedia

paŽnja

POPIJTE OVAJ ELIKSIR UJUTRU I POPRAVIĆETE ZDRAVLJE: Ne možete ni pretpostaviti koliko je dobar (RECEPT)

Pošto sam vegan, više ne preferiram mlečnu opciju, ali kurkuma u ​​toploj vodi deluje jednako dobro i postala je osnovna namirnica u mojoj jutarnjoj rutini.

Objavljeno: 12.08.2023. 07:00h

Kada sam odrastao, kad god sam bio prehlađen, majka mi je pravila mleko od kurkume. Nežna toplina kurkume zagrejala mi je grlo i ojačala telo.

Često poželim da pijem ovaj eliksir cele zime. Kako su zdravstvene prednosti kurkume već dobro poznate zapadnom svetu, pitao sam se zašto ne pijem kurkumu svaki dan? – piše Tejal Patel.

Pošto sam vegan, više ne preferiram mlečnu opciju, ali kurkuma u ​​toploj vodi deluje jednako dobro i postala je osnovna namirnica u mojoj jutarnjoj rutini.

Da vas podsetim. Kurkuma je narandžasto-žuti začin iz Indije, deo porodice đumbira.

Kurkuma je neizbežna u indijskoj kuhinji, ali ako ne jedete indijsku hranu svaki dan, kako da uključite ovaj divni začin u svoju ishranu? Simpli!

foto: Profimedia

Za dodatnu nit vrline, dodajte prstohvat cimeta, koji ima antiinflamatorna svojstva i može stabilizovati nivo šećera u krvi (što znači da ćete jesti manje i duže se osećati zadovoljno).

Sastojci:

1 šolja tople (ne vruće) vode; a možete koristiti i šolju toplog mleka po izboru (bademovo, sojino ili kravlje) ¼ kašičice kurkume Sok od pola limuna Prstohvat cimeta (opciono) 1/8 kašičice meda ili agavinog sirupa kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Nakon zagrevanja vode dodajte kurkumu, limunov sok i med, kašičicu kokosovog ulja i dobro promešajte.

Kurkuma će se slegnuti na dno šolje, tako da i dalje možete da mešate vodu dok pijete, i na taj način ćete dobiti sve prednosti kurkume. Uverite se da pijete vodu dok je još topla.

Dodavanje kurkume u vašu toplu vodu je jeftino, blagog ukusa i efikasno na svaki sistem u telu.

Dodavanje ovog moćnog začina vašoj ishrani jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje dugoročno zdravlje.

(Espreso/Atma)