PREUKUSNO
PRESLATKE ČOKOLADNE BOMBICE, SAVRŠENSTVO KOJE SE BRZO PRAVI: Jeli ste ih do sad ALI BEZ OVOGA, ODLEPIĆETE (VIDEO)
Umesto da idete u prodavnicu, možete da napravite sami preukusne čokoladne bombice.
Kondenzovano mleko, pavlaka za kuvanje i čokolada biće dovoljne za ove sjajne slatke zalogaje.
Koliko puta vam se dogodilo da vam se jede nešto slatko, ali da baš tada nemate ništa pri ruci. Umesto da idete u prodavnicu, možete da napravite sami preukusne čokoladne bombice.
Sve što vam je potrebno jeste:
- kondenzovano mleko
- braon šećer
- čokolada
(po izboru kikiriki)
Priprema:
Sjedinite konzervu kondenzovanog mleka, šećer i šolju slatke pavlake u šerpici i krčkajte na srednjoj vatri, dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, pa napravite bombice. Istopite čokoladu, a po želji iseckajte kikiriki i pomešajte sa čokoladom.
Bombice umačite u čokoladu, ostavite da se stegnu u frižideru, pa jedite u slast.
P.S. ukoliko nemate kondenzovano mleko, možete da i sami napraviti:
U šerpu sipati mleko, dodati šećer i promešati. Na tihoj vatri zagrejati mleko, dok ne proključa, pa kuvati sledećih 45-55 minuta na vrlo tihoj vatri. Mešanje nije potrebno. S vremena na vreme kašikom uzeti malo mleka iz šerpe, sipati na tanjirić i sačekati da se ohladi, da biste proverili gustinu i prema tome odredili dužinu kuvanja. Pred kraj kuvanja podići će se pena, koju bi trebalo sakupiti kašikom i skloniti. Kada se prvobitna količina bude smanjila na količinu od 250 ml, to je još jedan znak da ste završili s kuvanjem. Hlađenjem će se kondenzovano mleko još više zgusnuti.
(Espreso/Informer.rs)