PREUKUSNO
JEDNOSTAVNA A PREUKUSNA FRANCUSKA SALATA: SRBI će ODLEPITI za ovim receptom, UŽIVAJTE KAO U RESTORANU
Paradajz iseći na kriške, rotkvice na kolutove, krastavac oljuštiti i iseći na kolutove.
Salata Nikozija je nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.
Sastojci:
1 mala glavica zelene salate
2 tvrdo kuvana jaja
50 g boranije
2 paradajza
5 rotkvica
1/2 šolje maslina bez koštice
½ krastavca
150 g tunjevine iz konzerve
1 kašičica seckanog peršuna
Za preliv:
4 kasike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 kašičica sirćeta
Priprema:
Jaja iseći na četvrtine. Zelenu salatu iskidati na manje komade. Boraniju kuvati 5 minuta od ključanja. Paradajz iseći na kriške, rotkvice na kolutove, krastavac oljuštiti i iseći na kolutove. Tunjevinu ocediti od ulja. Beli luk sitno iseckati. Za preliv, pomešajte ulje, beli luk, sirće i dodajte so i biber po ukusu. Sastojke za salatu pomešati u činiji (osim jaja), sipati preliv (ostaviti trećinu) i lagano promešati. Poređati jaja odozgo, preliti sa ostatkom preliva i dekorisati peršunom.
(Espreso/trpeza.alo)