Pekmez od šljiva sa čokoladom, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

zavodljiva zimnica

OVAJ PEKMEZ JE PRAVI SRPSKI AFRODIZIJAK: Naše BAKE su znale kako da uzbudite PARTNERA, tajna je u JEDNOM sastojku

Recept koji će vas podići iz mrtvih i vas i vašeg partnera

Objavljeno: 10.08.2023. 10:34h

Savršeno se meša, u palačinke, kiflice, krofne, sve što želite da filujete ovim pekmezom je savršeno kremasto.

Zašto je afrodizijak? Šljiva puls crna čokolada daje savršenu kombinaciju koja će uzbuditi svakog ko ga proba.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

  • 150 g crne čokolade
  • 2 kg šljiva
  • 500 g šećera
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

  1. Šljive operite i očistite od koštica. Stavite ih u dublju šerpu, pospite šećerom i stavite da se kuvaju.
  2. Tokom kuvanja na površini će se praviti pena, koju obavezno pokupite kašikom.
  3. Povremeno promešajte i vodite računa da vam ne zagori. Nakon pola sata, kada su šljive omekšale izmiksajte ih štapnim mikserom, pa nastavite da kuvate još nekih 5 do 10 minuta.
  4. Dodajte izlomljenu čokoladu i mešaajte dok se u potpunosti ne rastopi.
  5. Kada se malo prohladi, još uvek topao pekmez sipajte u prethodno sterilisane tegle, zatvorite poklopac i okrenite ih naopako.
  6. Ostavite da se u potpunosti ohlade, pa ih čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!:

(Espreso/ Stvar ukusa)