Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

recept

ZDRAV HLEB UKUSNIJI OD SVIH DRUGIH: Napravite ga na DOMAĆINSKI način i to BEZ KVASCA

Napravite neobičnu verziju hleba sa medom i čia semenkama, savršen je!

Objavljeno: 09.08.2023. 22:29h

Hleb sa čia semenkama je bogat vlaknima, omega-3 masnim kiselinama i drugim hranjivim sastojcima. Možete da ga jedete uz omiljeni namaz, kao što je humus, puter od orašastih plodova ili krem sir.

Uživajte u zdravom i ukusnom hlebu!

foto: Printscreen/Youtube/SenpaiKai9000

Sastojci:

2 šolje integralnog pšeničnog brašna

1/2 šolje ovsenih pahuljica

1/4 šolje čia semenki

1/4 šolje suncokretovih semenki

1/4 šolje lanenih semenki

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo

1 1/4 šolje mleka

2 kašike meda ili javorovog sirupa

2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pripremite pleh za hleb tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje ili ga blago namazati maslinovim uljem. U većoj činiji, pomešajte integralno pšenično brašno, ovsene pahuljice, čia semenke, suncokretove semenke, lanene semenke, so i prašak za pecivo.

foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

U drugoj činiji, sjedinite mleko, med (ili javorov sirup) i maslinovo ulje. Polako dodajte mokre sastojke u suve sastojke i mešajte dok se ne sjedine. Smesa će biti gusta, ali se trudite da se sve dobro pomeša. Prebacite smesu za hleb u pripremljen pleh za pečenje i ravnomerno je rasporedite.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite hleb 40-45 minuta, ili dok ne dobije zlatnosmeđu boju i kad ga probode čačkalicom, testo se ne lepi za nju. Kad je hleb pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre nego što ga izvadite iz pleha i isečete.

(Espreso/Stvar ukusa)