Rascvetale kflice, Foto: Baka
nema dalje
BAKINE KIFLICE RASCVETANE KO RUŽA: Ovakvo TESTO ne možete naći u PEKARI ni za 3 ŽIVOTA (RECEPT)
Najbolje bakine kiflie koje ste je ste do sada probali, testo kao iz bajke
Objavljeno: 09.08.2023. 17:00h
Ivona Jelić
Ako mislite da su bakine kiflice uglavnom tvrdog testa, i da nisu dobre posle stajanja, e pa varate se, ove kiflice će vas oduševiti, lako se ređaju i jednostavne su za pravljenje, prosto voda da vam ide na usta.
Evo kako da napravite bakine rascvetale kiflice, recept je prost kao pasulj:
Sastojci:
- 20 gr svezeg kvasca
- 1 kasicica secera
- 550 gr brasna
- soli malo
- 159 gr sira
- kockica maslaca
- susam
- krupna so
- 250 ml mlakog mleka
- 1 puna kasika kisele pavlake
- 3 kasike ulja
Priprema:
- U vanglu staviti kvasac, secer i malo mleka izmesati da kvasac nadodje. Dodati ostatak mleka, pavlaku ulje, brasno i so i zamesiti glatko testo. Testo treba biti srednje tvrdo, Pokriti krpom da odmori oko pola sata.
- Istresti na sto koji ste pobradnjivili. Obraditi testo rukama i podeliti na manje litice koje na stolu malo izmesiti i staviti na kraj i pokriti da odmore oko 15 minuta.
- Sir i maslac ili margarin dobro izjednaciti, Svaku lopticu razviti na stolu sto tanje u pravougaonik pa je premazati sirom i maslacom, Uviti u rolat i redjati u pleh.
- Svaki rolat ostrim nozem iseci na koso gore dole kao kiflice. Ostavit da porastu, pokrivene pa premazati zumancetom i posutu susamom. Peci na 220 stepeni C oko 30 minuta.
- Tako su rascvetane spolja hrskave lisnate a unutra mekane pune sira.
Pogledajte pripremu detaljno na videu:
(Espreso)