Sudžuk paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

domaćinski

SUDŽUK PAPRIKAŠ JE GOTOV ZA 30 MINUTA: Južnjački specijalitet kojem nećete odoleti ni za 3 života (RECEPT)

Jela poput ovog ne samo da su neizostavna na našoj, srpskoj trpezi, već se spremaju širom Evrope

Objavljeno: 09.08.2023. 09:51h

Em što volimo domaće, em što volimo brzo. U takvim slučajevima najbolji prijatelj nam je sitno seckano povrže, jer se tako brže skuva, i kuvalo da dodajemo sve u već provrelu vodu.

Ovi trikovi su najbolji i kada spremate neko jelo kao što je paprikaš. Sudžuk paprikađ je jedna stavr koja nam stiže sa juga i koju ćete obožavati. Brz, jeftin ručak, za celu familiju. Verovali ili ne slično jelo se pravi i na jugu Francuske, evo recepta:

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Sastojci:

  • 2 čena belog luka
  • so, vegeta, biber, aleva paprika
  • 250 g sudžuka ili salame
  • ulje
  • 400 ml vode
  • jedan paradajz
  • glavica crnog luka
  • jedna crvena paprika
  • 500 g krompira
  • 300 g graška
foto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

Priprema:

  1. U jednu šerpu prodinstati crni i beli luk na ulju koje prekriva površinu posude.
  2. Dodati sitno iseckani paradajz i jednu crvenu papriku, a odmah zatim i grašak.
  3. Dinstati oko desetak minuta pa dodati i krompir iseckan na kockice i sudžuk ili salamu.
  4. Kada se sve to lepo promeša u jelo dodati pola ravne kašike aleve paprike, so, vegetu i biber i zaliti sa vodom pa ostaviti da se krčka na srednjoj vatri.
  5. Dodavati vodu po potrebi dok jelo ne bude gotovo.

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

(Espreso / Srećna republika)