Tiramisu, Foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

recept

OMILJENI KOLAČ SVIH SRBA U KOMBINACIJI SA BRESKVAMA JE PRAVA LETNJA POSLASTICA: Topi se u ustima koliko je sladak

Napravite čuvenu italijansku poslasticu sa trenutno aktuelnim i jeftinim voćem - breskvama!

Objavljeno: 08.08.2023. 19:40h

Čuvena italijanska poslastica - tiramisu - sa sezonskim voćem. Postoji bezbroj varijanti tiramisua, jedna od omiljenijih - pored originala - jeste sa malinama, a mi vam predlažemo da probajte ovu sa breskvama.

Savršeno osvežavajuća, idealna za letnja popodneva. Obradujte ukućane i spremite im ovaj kolač jednostavne i lake pripreme!

foto: Printscreen/Instagram/gastroglumac

Sastojci:

3 veće breskve, oljuštene, očišćene i iseckane na tanke kolutove

250 g piškota

250 g kremastog sira

3 jaja

100 g šećera

1 kašičica vanilin šećera

250 ml slatke pavlake (za šlag)

1 šolja jake espreso kafe, ohlađene

kakao u prahu za posipanje

Priprema:

U jednoj posudi, umutite žumanca sa polovinom šećera dok ne dobijete svetložutu kremastu smesu. Dodajte sir i vanilu, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete gladak krem. U drugoj posudi, umutite belanca sa preostalim šećerom dok ne dobijete čvrst sneg.

Umutite slatku pavlaku (šlag) dok ne postane čvrsta. Postepeno dodajte umućena belanca u kremastu smesu od sira. Nežno mešajte kako biste sačuvali vazdušastu teksturu. Dodajte umućenu pavlaku u smesu i nežno sjedinite.

foto: Printscreen/Instagram/gastroglumac

Uzmite pravougaonu posudu za služenje i umočite svaku piškotu u ohlađenu kafu, brzo s obe strane, i ređajte na dno posude, pokrivajući celu površinu. Preko piškota stavite deo fila sa sirom, zatim ravnomerno rasporedite iseckane breskve. Ponovite slojeve piškota, fila i breskvi dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem fila na vrhu.

Stavite tiramisu u frižider i ostavite da se ohladi i stegne najmanje 4 sata ili preko noći. Pre služenja, po želji pospite površinu tiramisua kakaom u prahu. Uživajte u osvežavajućem tiramisuu sa breskvama!

(Espreso/Stvar ukusa)