recept
OMILJENI KOLAČ SVIH SRBA U KOMBINACIJI SA BRESKVAMA JE PRAVA LETNJA POSLASTICA: Topi se u ustima koliko je sladak
Napravite čuvenu italijansku poslasticu sa trenutno aktuelnim i jeftinim voćem - breskvama!
Čuvena italijanska poslastica - tiramisu - sa sezonskim voćem. Postoji bezbroj varijanti tiramisua, jedna od omiljenijih - pored originala - jeste sa malinama, a mi vam predlažemo da probajte ovu sa breskvama.
Savršeno osvežavajuća, idealna za letnja popodneva. Obradujte ukućane i spremite im ovaj kolač jednostavne i lake pripreme!
Sastojci:
3 veće breskve, oljuštene, očišćene i iseckane na tanke kolutove
250 g piškota
250 g kremastog sira
3 jaja
100 g šećera
1 kašičica vanilin šećera
250 ml slatke pavlake (za šlag)
1 šolja jake espreso kafe, ohlađene
kakao u prahu za posipanje
Priprema:
U jednoj posudi, umutite žumanca sa polovinom šećera dok ne dobijete svetložutu kremastu smesu. Dodajte sir i vanilu, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete gladak krem. U drugoj posudi, umutite belanca sa preostalim šećerom dok ne dobijete čvrst sneg.
Umutite slatku pavlaku (šlag) dok ne postane čvrsta. Postepeno dodajte umućena belanca u kremastu smesu od sira. Nežno mešajte kako biste sačuvali vazdušastu teksturu. Dodajte umućenu pavlaku u smesu i nežno sjedinite.
Uzmite pravougaonu posudu za služenje i umočite svaku piškotu u ohlađenu kafu, brzo s obe strane, i ređajte na dno posude, pokrivajući celu površinu. Preko piškota stavite deo fila sa sirom, zatim ravnomerno rasporedite iseckane breskve. Ponovite slojeve piškota, fila i breskvi dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem fila na vrhu.
Stavite tiramisu u frižider i ostavite da se ohladi i stegne najmanje 4 sata ili preko noći. Pre služenja, po želji pospite površinu tiramisua kakaom u prahu. Uživajte u osvežavajućem tiramisuu sa breskvama!
(Espreso/Stvar ukusa)