recept
OVAJ RUČAK ĆE OSVOJITI SVAKOGA: Krompir punjen OVIM NADEVOM ćete obožavati
Pratite uputstva u nastavku i uživajte u ovom izvanrednom obroku
Ovo jelo donosi savršenu kombinaciju sočnog krompira, ukusne piletine i bogatog pesto sosa, što ga čini idealnim izborom za ručak ili večeru. Priprema ne oduzima mnogo vremena, a rezultat će vas zasigurno oduševiti.
Vreme pripreme:
90 minuta
Sastojci:
6 većih krompira
maslinovo ulje
beli luk u prahu
so i biber
400 g pilećeg filea
2 kašike kisele pavlake
4 kašike neutralne pavlake
1 kašika pesto sosa
veza mladog luka
2 šake mocarela kačkavalja
Priprema:
1. Krompir premažite maslinovim uljem, izbockajte viljuškom, stavite u pleh i pecite 1 sat na 220 stepeni. 2. Krompir malo ohladite, a zatim ga presecite na pola i izdubite. Unutrašnjost krompira stavite u veću činiju. 3. Izdubljen krompir premažite maslinovim uljem i pospite belim lukom u prahu, a potom pecite na 200 stepeni 15 minuta. 4. Piletinu iseckajte na kockice i propržite na malo ulja. 5. Unutrašnjost krompira malo izgnječite, dodajte piletinu, pesto sos, neutralnu i kiselu pavlaku, zatim začinite po ukusu. 6. Gotove polovine krompira napunite smesom od piletine i krompira, a zatim zapecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni još 15 minuta. 7. Na kraju, pospite rendanom mocarelom i seckanim mladim lukom, te vratite u pećnicu da se zapeče još 5 minuta.
Uživajte u ovom ukusnom obroku koji će vaše nepce očarati svojom punoćom ukusa i jednostavnom pripremom. Poslužite ga sa omiljenom salatom i uživajte u neodoljivom spoju krompira i piletine u bogatom pesto sosu. Prijatno!
(Espreso/24sedam)