Pileći paprikaš sa noklicama, Foto: Baka
domaćinski
PILEĆI PAPRIKAŠ SA DOMAĆIM NOKLICAMA, LEČI DUŠU: Bakin RECEPT za najukusnije ČORBASTO JELO
Kada probate bakin paprikaš raspametićete se od ukua i mirisa, evo kako se priprema
Objavljeno: 08.08.2023. 15:48h
Ivona Jelić
Nema bolje od domaće bakine kuhinje, uz nekoliko koraka napravite savršeni pileći paprikaš sa noklicama.
Noklice ili knedle su idealne za domaća čorbasta jela kao što je ovo.
Potrebno je:
- 4 krompira
- suvog zacina
- ml. bibera
- ml. crvena paprika
- persunov list
- ulje
- 600 gr. pileceg mesa
- 1 glavica veca crnog luka
- 2 dve sargarepe
- 2 sveze paprike
- koren celera ili stabljike
Noklice:
- malo na vrh npza praska za pecivo
- malo ulja
- malo vode
- 1 jaje
- 2 kasike brasna
- 1 kasike griza
Priprema:
- Na ulju prziti seckanu papriku i luk, dodati na kolutove sargarepu, malo celera korena ili stabljike pa kad omekne dodati 1 kasicicu ml. paprike krompir i meso.
- Promesati i naliti vodom da se kuva osko sat vremena. Pred kraj dodati suvi zacin i persunov list po zelji ml. biber.
- U tanjir razbiti jaje pa ga izmutiti viljuskom dodati brasno griz i pecivo, dodati ulje i malo vode i napraviti gustu masu da malo pada sa kasike.
- Pred kraj ubaciti po malu kasicicu noklica u paprikas i poklopiti da se kuva
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:
(Espreso)