Mimoza salata, Foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet

za slavu

MIMOZA SALATA BOLJA ČAK I OD RUSKE: Izdvaja je posebna VRSTA SIRA, bez koje nije ORIGINAL (RECEPT)

Idealna salata za slavske trpeze koju ste do sada izbegavali da spremate, a mnogo je lakša

Objavljeno: 07.08.2023. 17:42h

Svi volimo Rusku salatu, ali isto tako svi znamo da nam treba još nešto, pa spremamo i slane rolate, razne salate sa testeninama, ali ono što je imperativ na našim slavskim i proslavnim trpezama jeste različitost. Zbog toga vam donosimo recept za jednostavnu Mimoza salatu.

Mimoza salata se vrlo često jede i kao glavno jelo, i iako postoji mnogo varijacija na temu za ovaj recept, originalan je najbolji. Čak je mnogo jednostavniji od recepta za rusku salatu.

foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 200 g kačkavalja
  • so, biber
  • 4 krompira
  • 2 veće šargarepe
  • 200 g šunke
  • 350 g pavlake
  • 5 kuvanih jaja
  • 5 kiselih krastavčića
  • 200 g majoneza
foto: Printscreen YouTube/My kitchen Tanja

Priprema:

  1. U šerpu stavite oljušten krompir i šargarepu, pa prelijte vodom da ogrezne. U drugu posudi stavite jaja da se kuvaju.
  2. Kada se povrće i jaja skuvaju, ostavite ih da se ohlade. Jaja oljuštite, odvojte dva žumanca sa strane, pa belanca i ostala jaja zajedno sa krompirom i šargarepim izrendajte na krupno rende.
  3. Šunku, kačkavalj i krastavčiće takođe izrendajte. Pavlaku i majonez sjedinite i začinite po ukusu.
  4. U staklenu posudu poređajte rendani krompir, pa ga posolite i pobiberite i premažite prelivom od pavlake i majoneza. Poređajte šunku, pa namažite tanak sloj preliva.
  5. Pospite izrendanu šargarepu, pa preko nje namažite pavlaku i majonez. Jaja i kisele krastavce poređajte i premažite ostatkom preliva. Odozgo pospite kačkavalj, izmrvljena žumanca i dekorišite po želji. Ostavite u frižideru najmanje tri sata.

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

(Espreso/ Stvar ukusa)