Uštipci, Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/BESTRECIPES

za doručak ili večeru

UŠTIPCI OD TIKVICA I ŠUNKE, IZNUTRA PUNI FILA, SPOLJA KRCKAJU: Recept je i više nego JEDNOSTAVAN, tope se u ustima

Uštipci od tikvica su idealni za svaki obrok, napravite gurmansku varijantu sa šunkom - oduševićete se!

Objavljeno: 07.08.2023. 14:33h

Poslužite tople uštipke od tikvica sa šunkom kao ukusan prilog ili lagani obrok. Priprema je jednostavna, možete da ih i pohujete ukoliko tako više volite, a super se slažu uz skoro različite umake, kao što su domaći paradajz sos ili pavlaka sa začinima.

Sastojci:

2 srednje velike tikvice

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

100 g šunke (može i dimljene)

2 jajeta

100 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

so po ukusu

biber po ukusu

ulje za prženje

Priprema:

Operite tikvice, oljuštite ih i izrendajte na krupnijem rende. Posolite tikvice da puste višak tečnosti, ostavite ih da odstoje oko 15 minuta, a zatim rukama dobro ocedite višak tečnosti. U međuvremenu, iseckajte šunku na sitne kocke. U većoj činiji, umutite jaja. Dodajte brašno, prašak za pecivo, so i biber, i dobro izmešajte da se sastojci sjedine.

Dodajte rendane tikvice i iseckanu šunku smesi od jaja i brašna. Lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede. U tiganju, zagrejte dovoljno ulja da prekrije dno tiganja. Kašikom vadite smesu i pržite je u vrućem ulju dok ne postane zlatnosmeđa sa obe strane. Ocedite uštipke od tikvica na papirnom ubrusu da upije višak masnoće.

(Espreso/Stvar ukusa)