PROBAJTE
RECEPT ZA SOČAN I PREUKUSAN ĐUVEČ: Naši stari su ga pravili baš ovako, a caka je u jednom!
Sočni pileći bataci, paradajz, pirinač i ko voli, malo ljute papričice.
Napravite nešto pikantniju verziju đuveča sa mesom. Fenomenalan je i topao i hladan!
Đuveč je jedno od onih jela koja su jednako ukusna i kada se jedu topla i hladna. Danas probajte nešto pikantniju verziju đuveča i to sa mesom! Sočni pileći bataci, paradajz, pirinač i - ko voli- malo ljute papričice... Prste da poližeš!
Sastojci:
4 pileća bataka
2 šolje pirinča
1 veća glavica crnog luka, sitno iseckana
2 šolje seckanog paradajza (ili pelata)
1 crvena paprika, iseckana na tračice
1 žuta paprika, iseckana na tračice
1 šargarepa, iseckana na kolutove
2 čena belog luka, sitno isečena
1 ljuta papričica, sitno isečena (opciono)
1 kašičica mlevene ljute paprike
1 kašičica sušenog origana
1 kašičica suvog peršuna
so i biber po ukusu
maslinovo ulje
4 šolje pilećeg bujona (može i voda ako nemate bujon)
sveži peršun za garniranje
(Espreso/Mondo.rs)