topi se u ustima
RECEPT ZA OVU POSLASTICU TRAŽE SVE DOMAĆICE, OVO JE JEDINI PRAVI: Napravite AURELIO TORTU i uživajte u OSVEŽENJU
U 1,2 litra kašastog soka od jagode skuvati puding od jagoda i ostaviti da se skroz ohladi
Starinske torte koje smo jeli u detinjstvu ostale su urezane duboko u naše sećanje i danas kada ih probamo bude u nama nostalgiju za tim vremenom.
Ova torta je baš jedna od tih, prava letnja poslastica koja osvežava.
Recept za Aurelio tortu:
Potrebno je:
2 l kašastog soka od jagode
5 kesica pudinga od jagode
400 g margarina (najbolje Vital)
400 g šećera u prahu
400 g praha za šlag
300 ml gazirane vode
400 g (može i 500 g) piškota
200 g čokolade za kuvanje
300 g krem šlaga sa ukusom jagode
600 g jagoda
Priprema:
U 1,2 litra kašastog soka od jagode skuvati puding od jagoda i ostaviti da se skroz ohladi. Margarin umutiti sa šećerom u prahu i kada se ohladi puding sa sokom od jagoda u njega dodati umućen margarin i šećer u prahu. To nam je prvi fil.
Prah za šlag umutiti sa 300 ml kisele vode i to je drugi fil.
Krem šlag sa ukusom jagode umutiti sa 300 ml soka od jagoda i to nam je treći fil.
Piškote podeliti na pola, pa ih umočiti u preostali sok od jagoda i poređati na tacnu. Zatim otopiti čokoladu i preliti preko piškota, pa ostaviti da se ohladi pre nanosenja fila.
Zatim naneti POLOVINU fila od pudinga i soka. Zatim naneti POLOVINU fila od belog šlaga. Zatim preko toga staviti POLA jagoda. Zatim naneti POLOVINU fila od krem šlaga od jagoda i soka.
Zatim poređati drugu polovinu piškota umočenih u sok od jagode. Zatim naneti drugu polovinu fila od pudinga i jagoda. Zatim naneti drugu polovinu belog fila Zatim naneti drugu polovinu jagoda.
I na kraju naneti preostali fil od krem šlaga od jagoda. Možete ukrasiti ostatkom krem šlaga od jagoda ili po želji.
(Espreso/Recepti.com)