recept
OVAKVA RUSKA SALATA JE MNOGO LAKŠA ZA STOMAK I BRŽE SE VARI: Srbi će je OBOŽAVATI, bolja od originalne verzije
Letnju rusku salatu možete da služite i kao zaseban obrok, a ne samo prilog
Ruska salata je nezaobilazna na proslavama, ali leti, kada su napolju visoke temperature, ona nam teško pada na stomak, jer je jaka i masna. Ali, postoji i rešenje i za to. Predlažemo vam da napravite letnju rusku salatu za koju se sastojci ne kuvaju, sem jaja.
Rusi predlažu da crni luk marinirate, jer će tako omekšati i izgubiće gorčinu, a samim tim će biti ukusniji.
Sastojci:
350 g dimljenih pilećih prsa ili kobasice
3 jajeta
3 kašike mleka
4 kašike pavlake
2 kašičice senfa
2 krastavca
1 konzerva graška
1 crni luk
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
2 kašičice sirćeta
200 g tvrdog sira
Priprema:
Krastavac isecite na trakice, kao i šunku. Luk isecite po želji, pa pošećerite, posolite i sipajte sirće. Promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Za to vreme umutite jaja sa mlekom i ispržite u tiganju.
Urolajte i isecite na sitne trake. Pomešajte u posudi šunku, proceđeni grašak i luk, pa dodajte krastavac i jaja. Pavlaku pomešajte sa senfom, začinite i sipajte preko. Dodajte i rendani sir (150 g). Sve dobro sjedinite. Na kraju ukrasite preostalim rendanim sirom (50 g).
(Espreso/Stvar ukusa)