Ruska salata, Foto: PRINTSCREEN/YT/КУЛИНАРИМ С ТАНЕЙ 2.0

recept

OVAKVA RUSKA SALATA JE MNOGO LAKŠA ZA STOMAK I BRŽE SE VARI: Srbi će je OBOŽAVATI, bolja od originalne verzije

Letnju rusku salatu možete da služite i kao zaseban obrok, a ne samo prilog

Objavljeno: 07.08.2023. 10:13h

Ruska salata je nezaobilazna na proslavama, ali leti, kada su napolju visoke temperature, ona nam teško pada na stomak, jer je jaka i masna. Ali, postoji i rešenje i za to. Predlažemo vam da napravite letnju rusku salatu za koju se sastojci ne kuvaju, sem jaja.

Rusi predlažu da crni luk marinirate, jer će tako omekšati i izgubiće gorčinu, a samim tim će biti ukusniji.

foto: PRINTSCREEN/YT/КУЛИНАРИМ С ТАНЕЙ 2.0

Sastojci:

350 g dimljenih pilećih prsa ili kobasice

3 jajeta

3 kašike mleka

4 kašike pavlake

2 kašičice senfa

2 krastavca

1 konzerva graška

1 crni luk

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

2 kašičice sirćeta

200 g tvrdog sira

foto: PRINTSCREEN/YT/КУЛИНАРИМ С ТАНЕЙ 2.0

Priprema:

Krastavac isecite na trakice, kao i šunku. Luk isecite po želji, pa pošećerite, posolite i sipajte sirće. Promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Za to vreme umutite jaja sa mlekom i ispržite u tiganju.

Urolajte i isecite na sitne trake. Pomešajte u posudi šunku, proceđeni grašak i luk, pa dodajte krastavac i jaja. Pavlaku pomešajte sa senfom, začinite i sipajte preko. Dodajte i rendani sir (150 g). Sve dobro sjedinite. Na kraju ukrasite preostalim rendanim sirom (50 g).

(Espreso/Stvar ukusa)