Torta od hiljadu palačinki sa jagodama, Foto: PRINTSCREEN/YT/SUGAR CRYSTAL KITCHEN

RECEPT

OVAKVU SIGURNO NISTE PROBALI, TORTA OD HILJADU PALAČINKI ZALUDELA JE SVET: Sprema se lako samo premažete i poređate

Na kraju pospite šećerom u prahu

Objavljeno: 07.08.2023. 07:30h

Recept za ovu tortu kombinuje tanke slojeve palačinki sa bogatim kremom od slatke pavlake i jagoda, stvarajući jedinstvenu i neodoljivu kombinaciju ukusa i tekstura.

Za ovu poznatu francusku tortu nisu potrebne posebne kulinarske veštine, a fil možete da kombinujete po želji.

foto: PRINTSCREEN/YT/SUGAR CRYSTAL KITCHEN

Sastojci:

Za palačinke:

2 šolje brašna

1/2 kašičice soli

2 kašike šećera

4 jajeta

1 šolja mleka

1 šolja vode

4 kašike neslanog putera

Za nadev:

2,5 šolje slatke pavlake

1/4 šolje šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

jagode

foto: PRINTSCREEN/YT/SUGAR CRYSTAL KITCHEN

Priprema:

U posudi pomešajte prosejano brašno, so i šećer. Dodajte umućeno jaje i sjedinite. Pomešajte mleko i vodu, pa sipajte u smesu i opet sjedinite. Zatim dodajte i istopljeni puter, promešajte i pokrijte smesu providnom folijom. Stavite u frižider na pola sata, a onda ispecite palačinke, kao i obično.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom, pa premažite svaku palačinku i poređajte seckane jagode. Palačinke ređajte jedne preko drugih. Pospite šećerom u prahu.

(Espreso/Stvar ukusa)