sočna i ukusna
NAPRAVITE ORIGINALNU PRELIVENU PITU ZA NEDELJNI DORUČAK: Baka podelila recept koji znaju samo ISKUSNE DOMAĆICE
Uz jogurt je savršena za doručak
Pravu, starinsku pitu sa mesom znaju da naprave samo sikusne domaćice i zato nam je baka podelila recept za prelivenu pitu sa mesom koju će cela porodica obožavati.
Ovo je za mene pravo otkrice, tajna prelivene pite sa mesom ne ceka se da se ohladi.
Sastojci:
1 cen beloga luka
200 ml jogurta
100 ml kisele vode
1 veci krompir
12 tanjih kora
250 gr ml mesa
1 glavica crnog luka
30 ml ulja
3 jaja
so ml biber
malo praska za pecivo
Priprema:
Isprziti meso na ulju pa dodati rendan krompir ml biber suvi zacin po zelji tucanu papriku i sve dobro izjednaciti.
U ciniju jogurt dodati malo praska za pecivo i kesele vode.
Jaja umutiti malo zicom. Na dno podmazanog pleha staviti koricu tanku premazati uljem pa dodati jos tri korice tako i na cetvrtu staviti pola mesa i krompira. Ide opet 4 kore pa meso i 4 kore namazane uljem.
Poseci nozem kockice i preliti jogurtom i na kraju jajima.
Peci na 200 stepeni C oko 50 minuta da lepo porumeni i tecnost ispari. Seci prohladjenu. Ukus vrhunski tako socna mmmm.... Uzivajte!
(Espreso)