Ferero torta bez pečenja, Foto: Uradi Sama- Ideje za kreativce/ Youtube/ Printscreen

štedi struju

SVI VOLE TORTE, A JOŠ VIŠE AKO NE MORAJU DA PALE RERNU: Ovaj DEZERT od LEŠNIKA će vas vratiti u DETINJSTVO (RECEPT)

Najukusnija torta bez pečenja koju možete napraviti, pogotovo ako imate višak lešnika koje m,ožete iskoristiti

Objavljeno: 04.08.2023. 16:21h

Ferero torta nastala je po uzoru na italijanski slatkiš kompanije Ferero je sa nama od 1982. godine i osvoio je čitav svet svojom savršeno hrskavom spoljašnošću, i kremastom unutrašnošću.

Kako biste napravili savršen dezert po uzoru na Ferero Rošer, sve što vam treba jeste mnogo lešnika i nula trpšenja struje, jer se ova torta ne peče:

foto: Uradi Sama- Ideje za kreativce/ Youtube/ Printscreen

Sastojci

Fil:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 700 ml kisele pavlake
  • 100-150 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 150 g čokolade sa lešnicima
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g pečenih mljevenih lešnika
  • 250 g napolitanki sa ukusom lešnika
foto: Uradi Sama- Ideje za kreativce/ Youtube/ Printscreen

Podloga:

  • oko 50 g šećera u prahu
  • 250 g keksa
  • 150 ml mleka
  • 100 g maslaca
  • 150 g mlevenih pečenih lješnjaka

Glazura:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml slatke pavlake
foto: Uradi Sama- Ideje za kreativce/ Youtube/ Printscreen

Dekoracija:

  • malo šarenih perlica
  • nekoliko belih pralinica
  • malo jestivih šljokica

Priprema

  1. Za podlogu otopiti mleko i maslac i preliti preko mlevenog keksa, šečera u prahu i pečenih mljevenih lješnjaka. Fino izmešati i utisnuti u kalup za tortu promera 26 cm.Odložiti podlogu u frižider na hlađenje.
  2. Za kremu umutiti slatku pavlaku u šlag, a u drugoj činiji izmiksati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Penjačom sjediniti, pa dodati mlevene napolitanke, mlevene lješnjake, otopljene obe vrste čokolade i izmiksati na kratkoj brzini.
  3. Rasporediti kremu preko podloge, fino zagladiti, ujednačiti i vratiti u frižider na hlađenje.
  4. Za ganaš dovesti pavlaku do vrenja, ubaciti čokoladu i otopiti. Kad se malo prohladi, preliti preko kreme, do rubova kalupa. Ostaviti par minuta da se stegne, pa ukrasiti belim pralinicana, jestivim prahom i šarenim perlicama.
  5. Najbolje je ostaviti da prenoći...

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

(Espreso/ Recepti)