Recept, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

neverovatno

O OVOM RECEPTU NA ČAŠE U SRBIJI SVI DANAS BRUJE: Postoji RAZLOG, nećete verovati iz koje DRŽAVE VUČE POREKLO

Preukusan kolač ima vrlo šarenoliku istoriju

Objavljeno: 04.08.2023. 14:00h

Galete su poreklom iz Belgije, ovaj recept ima miliona varijacija na temu, postoje francuske galete, i generalno mnogo različitih načina konzumiranja i serviranja.

Galete su u Srbiju došle preko kompanije "Bambi", koja im je tada dala naziv "Bakin kolač", a danas vam donosimo originalnu recepturu za ovu poslasticu. Sve mere su na čašu od 2dl.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša mleka
  • 3 čaše brašna
  • 1 čaša šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Priprema

  1. Aparat uključiti da se zagreje.
  2. Pomešati suve sastojke: Brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer.
  3. Zatim dodati jaja, mleko i ulje. Sve dobro izmesati, da se dobije fina smesa.
  4. Blago podmazati aparat(tako svaki put pre nego što stavite novu količinu smese) i kutlačom izliti smesu na sredinu pekača, pa ravnomerno raspodeliti istu. Gledajte da to uradite za manje od 10 sekundi.
  5. Zatim poklopite i pecite 2-3 minuta.
  6. To radite sve dok ne potrošite smesu.

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

(Espreso/ Recepti)