Lahmadžun - Turska pica, Foto: Hrana i Vino / Printscren/ Youtube
internacionalna kuhinja
TURSKA PICA BOLJA OD PRAVE: Ima SVE što SRBI vole, a OVAJ DETALJ će vas oboriti sa nogu (RECEPT)
Ovo jelo zovu jhoš i turska pica, ali sem što je podloga "lepinja" na kojoj se peče savršena smesa od mlevenog mesa, nemaju baš mnogo sličnosti
Objavljeno: 04.08.2023. 11:56h
Ivona Jelić
Turska jela su aromatična, prava poslastica za sve koje vole začinjenu hranu, i to ne nužno ljutu, nego jaču, punu ukusa, hranu koja će vas vratiti u život. Takvo jelo je i lahmadžun. Jedno od najukusnijih turskih jela.
Ima aspoultno sve što vam je potrebno, a srbi obožavajumleveno meso i povrtće kao što su paprika i luk koji su neizostavni u ovim jelima.
Ovo jelo zovu jhoš i turska pica, ali sem što je podloga "lepinja" na kojoj se peče savršena smesa od mlevenog mesa, nemaju baš mnogo sličnosti.
Recept za lahmadžun koji će vas oboriti sa nogu:
ZA NADEV
- beli luk - 2 čena
- ulje - 2 - 3 kašike
- biber
- aleva paprika
- so
- mleveno meso - 300 g jagnjeće
- paprike - 1 crvena i 1 zelena
- paradajz - 1 komad + 2 kašike paradajz pirea
- luk - 1 glavica