Lahmadžun - Turska pica, Foto: Hrana i Vino / Printscren/ Youtube

internacionalna kuhinja

TURSKA PICA BOLJA OD PRAVE: Ima SVE što SRBI vole, a OVAJ DETALJ će vas oboriti sa nogu (RECEPT)

Ovo jelo zovu jhoš i turska pica, ali sem što je podloga "lepinja" na kojoj se peče savršena smesa od mlevenog mesa, nemaju baš mnogo sličnosti

Objavljeno: 04.08.2023. 11:56h

Turska jela su aromatična, prava poslastica za sve koje vole začinjenu hranu, i to ne nužno ljutu, nego jaču, punu ukusa, hranu koja će vas vratiti u život. Takvo jelo je i lahmadžun. Jedno od najukusnijih turskih jela.

Ima aspoultno sve što vam je potrebno, a srbi obožavajumleveno meso i povrtće kao što su paprika i luk koji su neizostavni u ovim jelima.

Ovo jelo zovu jhoš i turska pica, ali sem što je podloga "lepinja" na kojoj se peče savršena smesa od mlevenog mesa, nemaju baš mnogo sličnosti.

Recept za lahmadžun koji će vas oboriti sa nogu:

FOTO: Hrana i Vino / Printscren/ Youtube
FOTO: Hrana i Vino / Printscren/ Youtube
FOTO: Hrana i Vino / Printscren/ Youtube
FOTO: Hrana i Vino / Printscren/ Youtube

ZA NADEV

  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • mleveno meso - 300 g jagnjeće
  • paprike - 1 crvena i 1 zelena
  • paradajz - 1 komad + 2 kašike paradajz pirea
  • luk - 1 glavica