RECEPT
AKO VAM JE HLEB BAJAT NIKAKO GA NEMOJTE BACATI, NAPRAVITE POZNATO SRPSKO JELO: Naši stari su ga TAMANILI za doručak
Za doručak je nekada većina Srba jela poparu, a ako niste probali do sada, pravo je vreme
Popara je nekada bilo sirotinjsko jelo koje se pravilo od sastojka koje imate u frižideru i od bajatog hleba. Poparu sigurno niste jeli godinama, a ovo jelo svakoga vraća u detinjstvo i ona neka bezbrižnija vremena.
Svako je pravio ovo jelo na svoj način, a danas možete da ga obogatite različitim namirnicama. Ako niste probali, vreme je da napravite i italijansku slatku poparu.
Sastojci:
1/2 bajatog hleba
300 g belog sira
500 ml mleka
2 kašike putera
malo kajmaka
Priprema:
U šerpu sipajte malo vode (tek da pokrije dno), pa sipajte mleko i dodajte hleb koji ste iskidali, kao i sir. Lepo promšejate i kuvajte dok ne omekša, uz neprestano mešanje.
Kada se sastojci sjedinite dodajte puter i promešajte. Sipajte u tanjir, pa preko stavite kašiku-dve kajmaka.
(Espreso/Stvar ukusa)