Popara, Foto: Printscreen/Youtube/ ŠtaDaJedem?

RECEPT

AKO VAM JE HLEB BAJAT NIKAKO GA NEMOJTE BACATI, NAPRAVITE POZNATO SRPSKO JELO: Naši stari su ga TAMANILI za doručak

Za doručak je nekada većina Srba jela poparu, a ako niste probali do sada, pravo je vreme

Objavljeno: 03.08.2023. 19:00h

Popara je nekada bilo sirotinjsko jelo koje se pravilo od sastojka koje imate u frižideru i od bajatog hleba. Poparu sigurno niste jeli godinama, a ovo jelo svakoga vraća u detinjstvo i ona neka bezbrižnija vremena.

Svako je pravio ovo jelo na svoj način, a danas možete da ga obogatite različitim namirnicama. Ako niste probali, vreme je da napravite i italijansku slatku poparu.

foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

1/2 bajatog hleba

300 g belog sira

500 ml mleka

2 kašike putera

malo kajmaka

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/SVET KUHINJE - KITCHEN WORLD

U šerpu sipajte malo vode (tek da pokrije dno), pa sipajte mleko i dodajte hleb koji ste iskidali, kao i sir. Lepo promšejate i kuvajte dok ne omekša, uz neprestano mešanje.

Kada se sastojci sjedinite dodajte puter i promešajte. Sipajte u tanjir, pa preko stavite kašiku-dve kajmaka.

(Espreso/Stvar ukusa)