Rižoto, Foto: Printscreen YouTube/How To Cook A Perfect Risotto

PREUKUSNO

OVAKO ĆETE PRIPREMITI NAJBOLJI RIŽOTO DO SAD: Uz ovaj POSEBAN sastojak SPREMAĆETE GA ČESTO

Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima

Objavljeno: 03.08.2023. 11:45h

Ukusan letnji ručak za celu porodicu a deca tako oližu tanjire da posle ne morate maltene da ih perete.

Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima

Sastojci:

1 l pileće supe (može i kocka)

250 ml vina

20 g putera

1 crni luk

2 čena belog luka

400 g piletine

3 tikvice

200 g šampinjona

origano

so, biber

foto: Printscreen/Youtube/ Chef Jack Ovens

Priprema:

Ugrejte supu i vino, a kad počne da vri, smanjite temperaturu. Na tiganju otopite maslac i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite ga 3-4 minuta. Nakon toga dodajte pirinač i beli luk pa sve pržite još 2-3 minuta. Pirinač prelijte šoljom supe a kada upije, dodajte ostatak. U drugom tiganju na ulju popržite piletinu. KAd je gotova, isecite je. Tikvice i pirinač dodajte u smesu s pirinčem i kuvajte 4-5 minuta. Dodajte piletinu, origano, so i biber te sve promešajte pa kuvajte još 3-4 minuta.

(Espreso/Trpeza.alo.rs)