posno
BRZINSKO JELO KOJE TOPI KILOGRAME: Spremite RUČAK koji SRBI obožavaju zbog jednog SASTOJKA (RECEPT)
Savršen obrok za vrele letnje dane, kada nemate vremena a morate da vodite računa o ishrani
Jedna od omiljenih srpskih salata je i krompir, a nju možete da jedete i kao prilog, ali i kao zaseban obrok. Najbolje se slaže sa ribom, a mi vam danas predlažemo da napravite krompir salatu sa tunjevinom i čeri paradajzom. Brzinski se sprema, zasitna je, a ni sastojci nisu skupi.
Sastojci:
- 200 g čeri paradajza
- 160 g tunjevine
- maslinovo ulje
- bosiljak
- 300 g krompira
- 1 ljubičasti luk
- 1 limun
- 60 g maslina
Priprema:
Krompir skuvajte sa sve ljuskom, pa kada se ohladi, oljuštite i iscedite. Stavite u posudu za salatu i dodajte proceđenu tunjevinu, masline, čeri paradajz isečen na polutke i ljubičasti luk isečen na rebarca. Zatim prelijte maslinovim uljem i sokom od limuna i promešajte. Začinite ako je potrebno i ukrasite svežim bosiljkom.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Stvar ukusa)