preukusne
ZA OVE FRITULE SKORO NIŠTA NE MORATE RADITI. Kada se jedna STRANA ispeče, SAME se na drugu OKREĆU (RECEPT)
Jednostavno se prave, a ne morate da brinete da će izgoreti, jer kada se ispeku sa jedne strane, same se okrenu na drugu
Fritule dosta podsećaju na mini krofne i uglavnom su slatke. Ali, u poslednje vreme su postali toliko popularne, da su i slane verzije jednako tražene. Ako želite da napravite fantastičan doručak onda su naš predlog gurmanske fritule sa slaninom i sirom.
Jednostavno se prave, a ne morate da brinete da će izgoreti, jer kada se ispeku sa jedne strane, same se okrenu na drugu. Sastojke možete da dodajete po želji, ali znamo da slanini i siru niko neće odoleti. Evo kako glasi recept:
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 ml jogurta
- 1 čep rakije
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- 250 g brašna
- 250 g svežeg sira (može feta sir)
- 250 g praziluka
- 50 g parmezana
- 100 g slanine
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Sitno iseckajte praziluk, pa ga propržite na malo ulja. Procedite i pomešajte sa prosejanim brašnom i praškom za pecivom, pa dodajte parmezna, sveži sir, sitno secknau slaninu, rakiju i posolite. Dobijenu smesu pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač. U drugoj posudi penasto umutite jaja i šećer, pa sipajte jogurt i lepo promešajte. Dodajte smesu iz frižidera, pa obe smese lepo sjedinite. Zagrejte ulje i rukama oblikujte male lopte, pa ih pržite u ulju. Fritule se same okrenu na drugu stranu kada se jedna ispeče. Vadite na ubrus da upiju višak masnoće.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Stvar ukusa)