Proja sa prazilukom i blitvom, Foto: Printscreen/ Youtube/ Marija Karma
preukusno
OVAJ DORUČAK JEDNOM SPREMITE I SAMO ĆETE NJEGA JESTI: Recept hrani CELU PORODICU, a PROST je kao PASULJ
Zapišite ovaj recept za proju sa prazilukom i blitvom, trebaće vam jer ćete ga često spremati
Objavljeno: 03.08.2023. 06:45h
Ivona Jelić
Često ne znate šta da spremite za doručak, pogotovo ako ga spremate za celu porodicu? Bili sami ili u "čoporu", ovaj doručak možete spremiti jednom za nekoliko dana. Ukusan je i ima sve što vam je potrebno da započnete dan.
Zapišite ovaj recept za proju sa prazilukom i blitvom, trebaće vam jer ćete ga često sprematii:
Sastojci
- ½ praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- beli deo jednog praziluka
- 2 veze blitve
- 300g sira
- 3 kašike ulja
- po 1 kašika, susama, golice i suncokreta
- 3 jaja
- 1 čaša od jogurta belog brašna
- 2 čaše projinog brašna
- po 1 čaša jogurta i kisele vode
Priprema
- Praziluk isecite na kolutove i propržite na ulju 5 minuta.
- Blitvu prelite vrelom vodom i ostavite da odstoju 10 minuta zatim je izvadite rešetkastom kašikom i isecite.
- U sudu pomešajte obe vrste brašna, prašak za pecivo i so, dodajte jogurt, kiselu vodu , umućena jaja, praziluk, blitvu i izgnječen sir. Sve promešajte da se sjedini.
- Podmažite okruglu posudu prečnika 25-30cm pospite polovinu semenki, stavite pripremljenu smesu i odozgo rasporedite ostatak semenki.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180C 30-40 minuta i služite toplo.
A ako vam se jede obična proja, možete je spremiti ovako.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Kuvaj sam)