Koh od 4 jaja, Foto: Printscreen/Youtube/SuncaneStaze
za svačiji džep
OVO JE KOLAČ SIROMAŠNIH, A KRALJEVSKOG UKUSA: Pojavio se u Jugi 60ih i od tada ga TAMANITE (RECEPT)
Ovaj recept ima obrt od tradicionalnog, umesto griza ide najukusniji srpski keks - plazma
Objavljeno: 02.08.2023. 11:40h
Ivona Jelić
Nema koje dete ili odrastao čovek ne voli plazma keks. A jedan od omiljenih kašastih kolača iz detinjstva nam je upravo koh. Zašto ne bismo spojili lepo i korisno i spremili koh sa plazmom i 4 jaja.
Od ovog koha nema boljeg i ukusnijeg. Ako želite uvek možete spremiti i starinski koh od griza.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 800 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
- 3 kašike šećera
- 200 ml mleka
- 100 g griza
- 200 g plazma keksa
Priprema
- Pomešati brašno, keks, griz i prašak za pecivo. Izmutiti jaja sa šećerom pa dodati mleko. Na kraju dodati suve sastojke i sve lepo izmešati da se sjedini.
- Podmazati okrugli kalup, ili tepsiju pa izručiti izmućenu smesu. Staviti da se peče oko 30 minuta na 180 stepeni.
- Za to vreme u šerpu sipati mleko i šećer i staviti na tihoj vatri da se zagreva i istopi šećer. Kada se šećer istopi isključiti ringle pa umešati slatku pavlaku.
- Pečenu koru izbockati viljuškom pa preliti prelivom. Ostaviti da se ohladi, a onda staviti u frižider najbolje do sutra.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Pametnica.rs)