PREUKUSNO
POSLE OVAKVIH TELEĆIH REBARACA SVI ĆE VAS PITATI ZA RECEPT: Pripremljena su BOLJE nego pod sačem, UŽIVAĆETE
Priprema telećih rebara u rerni koja parira pripremi pod sačem.
Ukoliko ste gurman, ovaj recept ne smete propustiti. Ne samo da ćete uživati u ukusu kao u najboljem restoranu, nego ćete i deliti recept svakome ko ih proba.
Teleća rebra iz rerne s povrćem
Sastojci: (za 4 osobe)
1,5 kg telećih rebara
1 kg krompira
2-3 komada šargarepe
2 crvena luka
3-4 čena belog luka
povrće (krompir, šargarepu, crveni luk, 4 čena belog luka)
ulje
mast
biozačin
so, biber
Priprema: Pomešajte so, biber, povrće i dodajte ulje. Utrljamo to u meso i ostavite u frižideru sat. Izvadite meso i stavite u tepsiju. Na šporetu zagrejte veliku kašiku masti i prelijte meso. Pokrijte i stavite u rernu na 250 stepeni 12-15 minuta. Smanjite na 200 stepeni i pecite još 10-15 minuta. Zatim otklopite i dodajte oko 100 ml ključale vode e). Vratite u rernu i pecite još sat na 200 stepeni. Začinite povrće ravnom kašikom biozačina i promešajte. Isecite ga na velike komade. Dodajte u tiganj s mesom, povrće na dnu i meso na vrhu. Ako je sva tečnost isparila, dodajte još malo ključale vode, poklopite i vratite u rernu na još 20 minuta. Sklonite poklopac i pecite meso i povrće još 15 minuta.
(Espreso/Trpeza.alo.rs)