ukusno
SRBI CEO ŽIVOT JEDU GRAŠAK, A NE ZNAJU DA MU OVAJ SASTOJAK DAJE NAJBOLJI UKUS: Nećete verovati o čemu je reč
U pitanju je supa pripremljena sa mirođijom
Otkrivamo sastojak koji grašak čini najboljim i najukusnijim
Ovog puta, donosimo vam recept za najukusniji grašak, kao i trik koji iskusne domaćice primenjuju, piše Stil.
U pitanju je supa pripremljena sa mirođijom.
Sastojci:
500 g graška 500 g svinjskog mesa (može i piletina) 1 crni luk 1 prazilk (po želji) 1 šargarepa 1 krompir 3 čena belog luka 1 kesica instant krem čorbe od graška suvi biljni začin, biber 1 kašičica slatke mlevene paprike malo mirođije 2 kašike kečapa 1 kasicica suvog vlašca (po želji)
Priprema:
Luk i praziluk propržiti na ulju, pa dodati meso iseckano na kockice. Začiniti sa suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac. Kada se meso malo upržilo, dodajte sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte sa vodom. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.
Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte nekih 30-45 minuta.
(Espreso/Stil/VesnaPejičić)