Ljuštenje jaja, Foto: Printscreen Instagram/daliciousdish

savet zlata vredan

OVAKO BRZO NIKADA NISTE OLJUŠTILI KUVANO JAJE: Žena otkrila kako da se LJUSKA skine na NAJBRŽI NAČIN (VODEO)

Bukvalno u jednom potezu

Objavljeno: 31.07.2023. 18:05h

Vreme je užurbano, pa nam svaki trik i savet koji pomažu da se ubrza svakodnevna priprema hrane zlata vredi.

A nema te domaćice koja nije psovala zbog ljuštenja kuvanih jaja. Dok nekad to ide lako, ponekad se ljuska bukvalno ne da.

foto: Profimedia

Kuvarica Dalia Carrizales Clark zna foru kako da očistite jaje u jednom potezu, bez obzira da li je mekano ili tvrdo kuvano. Ističe da i nije važno koliko dugo kuvate jaje, već je ključno da ga nakon toga ubacite u led, što će guljenje učiniti lakšim.

Ona je ovim jednostavnim trikom oduševila ljubitelje hrane širom sveta. Dalia deli jednostavne, a zdrave recepte, a nedavno je bila zatrpana pitanjima o kuvanju, odnosno guljenju tvrdo kuvanih jaja, pa je odlučila da objavi kako ona to radi.

U svom videu pokazuje proces - stavlja kuvano jaje na kuhinjsku ploču i lupka ga po vrhu i dnu. Zatim ga kotrlja, lagano pod pritiskom.

foto: Printscreen/Youtube/JednostavnoUkusno

Ljuska popuca, te je ona lagano oguli.

- Mislim da mnogi imaju neki svoj način guljenja jaja, zanima me kako vi to radite - objavila je.

Naglasila je da vreme kuvanja nije toliko važno, već je ključno da jajetu date 'ledenu kupku'.

Kako je dalje objasnila, njena metoda je najbolja jer uvek upali, bez izuzetka.

(Espreso/24sedam)