Kiseli krastavci, Foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

recept

NAPRAVITE KISELE KRASTAVCE ZA ZIMU BEZ SIRĆETA I ŠEĆERA: Tajna je u SASTOJCIMA koji se stavljaju na DNO TEGLE

Obavezno isprobajte ovaj recept za kisele krastavce

Objavljeno: 31.07.2023. 17:00h

Sve je manje onih koji prave zimnicu, ljudi se danas češće odlučuju za kupovnu. Ali, postoje mnogi recepti koji dosta olakšavaju pripremu određene zimnice, a donosimo vam i neobičan recept za kisele krastavce.

Ne koristi se ni sirće ni šećer, a opet kiseli krastavci su neverovatno ukusni i savršeno hrskavi.

foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

Evo šta treba da uradite

Prvo i osnovno koristite tegle od 3 l, jer iz nekog razloga kiseli krastavci na ovaj način ne uspevaju ako koristite tegle manje zapremine. Kada se odvojili i sterilisali tegle možete da počnete sa pripremom.

U šerpu sipajte vodu i so, na litar vode idu 2 kašike soli. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim prelijte krastavce koje ste poređali u teglu. Na dno tegle stavite listove rena, trešnje ili hrasta, kao i seckanu mirođiju jer oni daju poseban šmek.

foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

Tegle pokrijte (nemojte da zatvarate poklopcem), pa ostavite u kuhinji 2 dana. Nakon toga će se pojaviti pena i mehurići, kao i promena boje salamure i krastavaca.

Tečnost treba da bude mutna, a povrće tamnozeleno. Penu skinite, pa u svaku teglu sipajte po dve kašike senfa u prahu. Zatvorite poklopce i ostavite da stoje još jedan dan. Nakon toga sipajte rasol iz tegli u šerpu i ostavite da se kuva par minuta, pa uklonite penu. Sipajte u nove i sterilisane tegle u kojima se nalazi krastavac.

(Espreso/Stvar ukusa)