Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

prijatno

HRSKAVA NOĆNA UŽINA: Gotove su za 10 minuta, samo ih stavite u RERNU i NEĆE PROBUDITI ukućane (RECEPT)

Hrskave prženice iz rerne nikad nisu bile uskusnije

Objavljeno: 28.07.2023. 23:30h

Prženice su najbolji naćin da iskoristite bajati hleb. Bez prženja, a ukusne su i hladne!

Sastojci: 10 parčića starog hleba 3 jaja 1 dl mleka prstohvat soli prstohvat šećera

foto: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte

Priprema: Jaja umutite sa mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Bonus video: Ovako je proteklo kuvanje porodice Nikić

(Espreso/Alo!)