Rafaelo torta, Foto: Printscreen YouTube/Silvana's Kitchen
Ukus leta
TORTA KOJA SE LETI JEDE VIŠE NEGO LUBENICA: Kremasta je i gotova za 25 MINUTA, ma NEMA DALJE (RECEPT)
Preukusna torta, koju ćete jesti više nego lubenicu
Objavljeno: 28.07.2023. 18:41h
Ivona Jelić
Ovo je idealna torta za letnje dane zbog savršenog kremastog ukusa, probajte ovaj ukus leta i zaboravićete na lubenicu. Ne samo da je ukusna već se i ekstremno brzo pravi.
Pripremite svoju Rafaelo tortu za čak 25 minuta:
Sastojci
Za koru
- 1 kesica Vanilin šećera
- 1 kesica Praška za pecivo
- 70 g Pšeničnog oštrog brašna
- 150 g Kokosovog brašna
- 7 belanaca
- 150 g šećera
Za krem
- 7 žumanjaka
- 2 vrećice Vanilin pudinga
- 700 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 500 ml slatke pavlake
Još potrebno:
- 12 komada petit beurre keksa
- oko 100 ml mlijeka
- 2-3 kašičice višnjevače/ likera od trešanja
Za posipanje:
- 50 g kokosovog brašna
Priprema
Za koru:
- Belance umitite i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz mešanje.
- Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umešajte kokosovo brašno.
- Smesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
- Biskvit ohladite i stavite na tanjir tako da gornju stranu okrenete prema dole. Možete ga navlažiti sa malo mleka.
Za krem:
- Žumance izmešajte s pudingom i 200 ml mleka.
- Preostalo mleko stavite da se kuva i kad provri umešajte pripremljenu smesu. Kuvajte uz mešanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
- Maslac i šećer izmešajte električnom mešalicom i umešajte u hladan krem.
- Slatku pavlaku istucite u šlag i umiješajte u krem.
- Na koru stavite pola krema, zatim posložite keks koji ste umočili u smesu mleka i višnjevače. Prekrijte ostatkom krema. Tortu pospite kokosovim brašnom.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Coolinarka)