Beli anđeo, Foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja
recept
TRADICIONALNA JUGOSLOVENSKA TORTA GOTOVA ZA 20 MINUTA: Ova poslastica BEZ PEČENJA je idealna za VRELE LETNJE DANE
Ovu čuvenu tortu spremale su sve jugoslovenske domaćice
Objavljeno: 27.07.2023. 22:45h
Marija Marković
Minimum truda i vremena, a ukus kao iz najskupljih restorana!
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 200 g bele čokolade
- 12 kašika šećera
- 100 g mleka u prahu
- 250 g margarina
- 125 g putera
- 500 g šlaga
- 4 čaše kisele pavlake
Priprema
- Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti puding da se ohladi.
- Kada se puding ohladi sjediniti ga sa puterom, margarinom i mlekom u prahu.
- Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil.
- Sve lepo sjediniti. Zatim za drugi fil umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, sve dobro lagano sjediniti varjačom.
- Filovati: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ima materijala, poslednju koru premazati šlagom.
Bonus video: Recept za Noazet jelo
(Espreso/Recepti.rs)