Beli anđeo, Foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

recept

TRADICIONALNA JUGOSLOVENSKA TORTA GOTOVA ZA 20 MINUTA: Ova poslastica BEZ PEČENJA je idealna za VRELE LETNJE DANE

Ovu čuvenu tortu spremale su sve jugoslovenske domaćice

Objavljeno: 27.07.2023. 22:45h

Minimum truda i vremena, a ukus kao iz najskupljih restorana!

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 200 g bele čokolade
  • 12 kašika šećera
  • 100 g mleka u prahu
  • 250 g margarina
  • 125 g putera
  • 500 g šlaga
  • 4 čaše kisele pavlake

Priprema

  1. Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti puding da se ohladi.
    foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja
  2. Kada se puding ohladi sjediniti ga sa puterom, margarinom i mlekom u prahu.
  3. Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil.
  4. Sve lepo sjediniti. Zatim za drugi fil umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, sve dobro lagano sjediniti varjačom.
    foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja
  5. Filovati: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ima materijala, poslednju koru premazati šlagom.

Bonus video: Recept za Noazet jelo

(Espreso/Recepti.rs)