najkremastija torta
OVU TORTU SVAKO MOŽE DA NAPRAVI: Za ovaj RECEPT se SRPKINJE utrkuju kao LUDE
Čoko malina torta oduševiće sve koji je probaju
Omiljena kombinacija ukusa leti - malina i čokolada u formi torte zaseeniće sve prisutne!
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 360 g brašna
- 250 g šećera
- 50 g kakaoa
- 250 ml slatke pavlake
- 150 ml ulja
- 20 g sode bikarbone
- 3 jajeta
- 120 g pavlake
- prstohvat soli
- Za mus od maline:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g malina
- 20 g želatina
- 100 g šećera
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so. Zatim dodajte jaja koja ste umutili sa mlekom, kiselom i slatkom pavlakom i puterom. sjedinite tako da nema grudvica, pa dobijenu smesu sipajte u nauljenih pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-50 minuta. Maline izblendirajte, pa procedite kroz sito. Želatin pomešajte sa 70 ml vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Malinama dodajte šećer i kuvajte. Kad krene da ključa dodajte želatin koji ste otopili na pari. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte maline i sjedinite mikserom. Sipajte fil preko čokoladne kore i ostavite da se ohladi par minuta.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Stvar ukusa)