recept
NAJMEKŠE LOVAČKE ŠNICLE KAKVE STE DO SADA SPREMALI: Meso pliva u AROMATIČNOM SOSU, prste da poližeš
Ovako pripremljene lovačke šnicle će oduševiti celu porodicu
Lovačke šnicle domaćice spremaju od davnina, a čiji se recept prenosi s kolena na koleno. Ovo jednostavno jelo uspeva svima, a obično se služi za ručak sa pire krompirom.
Ako volite lovačke šnicle, a ipak želite da ih napravite malo drugačije, predlažemo vam ovaj recept. Sos ih čini neverovatno mekanim i aromatičnim. Uživajte!
Sastojci:
500 g junećeg mesa
100 g brašna
2 kašike slatke crvene paprike
100 ml bujona
150 ml pavlake za kuvanje
2 čena belog luka
1 kašika senfa
lovorov list
Priprema:
Šnicle pokrijte providnom folijom, pa izlupajte čekićem za meso. Uvaljajte u brašno koje ste pomešali sa začinskom paprikom. Propržite meso u zagrajnom tiganju, pa izvadite i dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli. Sipajte malo bujona i pavlake za kuvanje, kao i senf.
Dobro promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa, pa sklonite sa šporeta. Vratite meso, pa dodajte lovorov list i sipajte malo vode. Poklopite i krčkajte još nekih 15 minuta, pa pecite u rerni na 180°C oko 10 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)