Tikvice, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FRISCHE REZEPTE

recept

SPREMITE TIKVICE BEZ KUVANJA I PEČENJA ZA TILI ČAS: Dodajte SIR i jedan NAMAZ i dobićete PRAVO LETNJE JELO

Ovako pripremljene tikvice možete da služite kao prilog ili kao zasebno jelo

Objavljeno: 27.07.2023. 15:20h

Sezona je tikvica, a od njih možete da pravite različita jela, na vama je samo da izaberete. Ako ne želite da stojite dugo pored šporeta, već samo da brzinski napravite neko ukusno letnje jelo, naš predlog su tikvice u kremastom umaku.

Ne moraju da se kuvajte samo se kratko preliju toplom vodom, a onda se pomešaju sa sirom i majonezom. Ovako pripremljene tikvice možete da služite kao prilog ili kao zasebno jelo.

foto: Printscreen/Youtube/ FooDee

Sastojci:

1 tikvica

200 ml tople vode

2 topljena sira (zdenka sir)

mirođija

2 čena belog luka 1 kašičica italijanskog začina

2 kašike majoneza

Priprema:

Isecite tikvicu na kockice, pa prelijte toplom vodim i ostavite da odmore 10-15 minuta. Sir kratko držite u zamrzivaču, pa onda izrendajte i stavite u posudu. Dodajte seckani mirođiju, mleveni čen belog luka i proceđene tikvice.

Posolite, pobiberite i pospite italijanskim začinom. Sipajte i majonez, pa sve dobro promešajte.

(Espreso/Stvar ukusa)