Francuski krompir, Foto: Printscreen YouTubeKuhinja Sunčane Staze

recept

FRANCUZI SAMO NA OVAJ NAČIN SPREMAJU KROMPIR I BOLJI JE OD NAŠEG: Dodajte DVA SASTOJKA i uživajte u BRZOJ VEČERI

Još jedan način za pripremu krompira

Objavljeno: 27.07.2023. 17:00h

U mnogim porodicama krompir je namirnica koja se često nađe na stolu, a može se pripremiti na mnogobrojne načine.

Mi se kladimo da do sada niste isprobali francuski krompir. Ukoliko nemate ideju šta ćete za večeru, ovo jelo se sprema jednostavno i brzo. Jedino što može da se dogodi je da postane omiljena večera za vas i vaše ukućane.

U krompir na francuski način ide svega nekoliko sastojaka koje uglavnom već imate u svom frižideru.

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Samo složite, ubacite u rernu i čekate da korica postane zlatna.

Vreme pripreme:

60 minuta

Sastojci:

500-700 g krompira

4 kuvana jaja

šunka

1 kisela pavlaka

1 jaje

foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Priprema:

Skuvajte krompir i čim se ohladi narežite ga na krugove. Tako iseckajte i kuvana jaja.

Nauljite pleh za pečenje, prekrijte ga kriškama krompira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju još jedan sloj krompira.

Na kraju sve prelijte mešavinom kisele pavlake, jednog razmućenog jaja i malo posolite.

Pecite na 200°C oko 35 minuta ili sve dok korica ne požuti.

Bon appetit!

(Espreso/24sedam)