recept
FRANCUZI SAMO NA OVAJ NAČIN SPREMAJU KROMPIR I BOLJI JE OD NAŠEG: Dodajte DVA SASTOJKA i uživajte u BRZOJ VEČERI
Još jedan način za pripremu krompira
U mnogim porodicama krompir je namirnica koja se često nađe na stolu, a može se pripremiti na mnogobrojne načine.
Mi se kladimo da do sada niste isprobali francuski krompir. Ukoliko nemate ideju šta ćete za večeru, ovo jelo se sprema jednostavno i brzo. Jedino što može da se dogodi je da postane omiljena večera za vas i vaše ukućane.
U krompir na francuski način ide svega nekoliko sastojaka koje uglavnom već imate u svom frižideru.
Samo složite, ubacite u rernu i čekate da korica postane zlatna.
Vreme pripreme:
60 minuta
Sastojci:
500-700 g krompira
4 kuvana jaja
šunka
1 kisela pavlaka
1 jaje
Priprema:
Skuvajte krompir i čim se ohladi narežite ga na krugove. Tako iseckajte i kuvana jaja.
Nauljite pleh za pečenje, prekrijte ga kriškama krompira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju još jedan sloj krompira.
Na kraju sve prelijte mešavinom kisele pavlake, jednog razmućenog jaja i malo posolite.
Pecite na 200°C oko 35 minuta ili sve dok korica ne požuti.
Bon appetit!
(Espreso/24sedam)