posno i ukusno
OVAKO ĆETE NAJBOLJE PRIPREMITI MORSKE PLODOVE: Trik je u JEDNOJ stvari, nikako ne smete da je zaobiđete (RECEPT)
Ako pripremate mediteransku kuhinju, ovo je najvažnija stvar koju morate da znate, jer nema mediteranske kuhinje bez ovih sastojaka
Ako želite da spremate morske plodove morate da imate dve stvari na umu, prva je da će vam trebati mnogo više morskih plodova ukoliko ih kupujete zamrznute (nažalost u kesama ima više vode nego plodova mora) i drugo jeste da ne možete da ih spremate bez peršuna, belog luka, limuna i maslinovog ulja.
Ako pripremate mediteransku kuhinju, ovo je najvažnija stvar koju morate da znate, jer nema mediteranske kuhinje bez ovih sastojaka, a hajde sada da spremimo široke POSNE rezance sa morskim plodovima koji će vas osvojiti:
Sastojci:
- 1 dl maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka (sitno seckana),
- 500g plodova mora mix,
- 1 mala kašičica soli,
- 1 mala kašičica slatke mlevene paprike (može i ljute),
- po želji zaljutite sa kajenskim i crnim biberom,
- 2 dl belog vina,
- lovorov list,
- 1 velika kašičica soka oceđenoglimuna,
- 500g svežeg paradajza (oguliti i pasirati),
- 1 mala kašičica šećera,
- listovi svežeg peršuna.
Priprema:
- Na maslinovom ulju stavite sitno seckani beli luk i odmah plodove mora, posolite, začinite sa slatkom ili ljutom paprikom pa pobiberite po želji.
- Promešajte i kuvajte 5 minuta, zatim dodajte vino, lovorov list i nastavite kuvati oko 7 minuta.
- Nakon isteka vremena dodajte malo limunovog soka, prethodno pasirani paradajz i šećer.
- Promešajte i kuvajte još 5 minuta i plodovi mora su gotovi.
- Poslužite uz široke rezance, bilo koju pastu, rižu, ili njoke.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Posna jela.rs)