Foto: Printscreen/ YouTube/ Hrana i Vino MKD

posno i ukusno

OVAKO ĆETE NAJBOLJE PRIPREMITI MORSKE PLODOVE: Trik je u JEDNOJ stvari, nikako ne smete da je zaobiđete (RECEPT)

Ako pripremate mediteransku kuhinju, ovo je najvažnija stvar koju morate da znate, jer nema mediteranske kuhinje bez ovih sastojaka

Objavljeno: 26.07.2023. 19:20h

Ako želite da spremate morske plodove morate da imate dve stvari na umu, prva je da će vam trebati mnogo više morskih plodova ukoliko ih kupujete zamrznute (nažalost u kesama ima više vode nego plodova mora) i drugo jeste da ne možete da ih spremate bez peršuna, belog luka, limuna i maslinovog ulja.

Ako pripremate mediteransku kuhinju, ovo je najvažnija stvar koju morate da znate, jer nema mediteranske kuhinje bez ovih sastojaka, a hajde sada da spremimo široke POSNE rezance sa morskim plodovima koji će vas osvojiti:

foto: Printscreen YouTube/Lekovite Biljke

Sastojci:

  • 1 dl maslinovog ulja,
  • 2 čena belog luka (sitno seckana),
  • 500g plodova mora mix,
  • 1 mala kašičica soli,
  • 1 mala kašičica slatke mlevene paprike (može i ljute),
  • po želji zaljutite sa kajenskim i crnim biberom,
  • 2 dl belog vina,
  • lovorov list,
  • 1 velika kašičica soka oceđenoglimuna,
  • 500g svežeg paradajza (oguliti i pasirati),
  • 1 mala kašičica šećera,
  • listovi svežeg peršuna.
foto: Printscreen/Youtube/CarnexWeb

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju stavite sitno seckani beli luk i odmah plodove mora, posolite, začinite sa slatkom ili ljutom paprikom pa pobiberite po želji.
  2. Promešajte i kuvajte 5 minuta, zatim dodajte vino, lovorov list i nastavite kuvati oko 7 minuta.
  3. Nakon isteka vremena dodajte malo limunovog soka, prethodno pasirani paradajz i šećer.
  4. Promešajte i kuvajte još 5 minuta i plodovi mora su gotovi.
  5. Poslužite uz široke rezance, bilo koju pastu, rižu, ili njoke.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

(Espreso/ Posna jela.rs)