savršene
POSNE OBLANDE NIKADA JEDNOSTAVNIJE ZA PRIPREMU, TOPE SE U USTIMA: Slavska TRPEZA bez njih ne može da prođe (RECEPT)
Preukusne posne oblande bez kojih ni jedna slava ne može da prođe
Slave su nam zakucale na vrata, a za pripremu sitnih kolača treba nekada dosta vremena, pa vam zato donosi mo najednostavnije recepte koje možete upotrebiti u ovim prilikama.
Takav recept su za posne oblande, od kojih nećete moći da se odvojite, savetujemo veću količinu jer će se smazati čas posla.
Sastojci
Potrebno je:
- 1 vanil šećer
- 100 g posne čokolade
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g mlevenog posnog keksa
- 100 g margarina
- 1 veće pakovanje oblandi
- 1/2 l vode
- 1/2 kg šećera
Priprema
Vodu, šećer, vanil šećer, čokoladu i margarin staviti na šporet i da proključa. Skinuti sa šporeta i umešati orahe i keks, dobro izmešati i ostaviti 15 minuta da se prohladi. Filovati listove oblandi sa rupičaste strane, pritisnuti i ostaviti da se stegne.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Recepti.com)