RECEPT
JELO KOJE JE NAJPOPULARNIJE DA SE JEDE LETI, A OVO JE NAJBRŽI RECEPT: Ukus je kao iz NAJBOLJIH RESTORANA
Ako želite laganiji ručak, a da je zasitan, napravite Cezar salatu
Cezar salata je jedan od najpopularnijih obroka, koji se tokom leta često naručuju u srpskim restoranima. Zasitna je i ukusna, a mi vam predlažemo da je napravite kod kuće i to za mnogo manje para.
Ako niste ljubitelji inćuna slobodno ih izbacite, ali onda samo malo posolite umak. Cezar salata nije komplikovana za pripremu, a idealan je obrok kada su napolju visoke temeprature.
Sastojci:
4 kriške hleba
2 pileća filea
1 zelena salata
Za umak:
1 čen belog luka
2 inćuna
parmezan
5 kašika majoneza
1 kašika sirćeta
Priprema:
Isecite hleb na kockice (sitne), pa poređajte na pleh i poprskajte maslinovim ulje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok hleb ne postane hrskav, obično treba nekih 10 minuta. Možete da koristite i kupovne krutone. Belo meso lepo začine po želji, pa malo nauljite i propržite u tiganju.
Pomešajte mleveni beli luk, viljuškom izmrvljene inćune, majonez, sirće i šaku parmezana i sve dobro sjedinite. Ako je mnogo gust umak razblažite ga sa 2-3 kašike vode. U posudi pomešajte opranu i osušenu zelenu salatu, seckane komade piletine, krutone i sve to prelijte umakom.
Lepo promešajte. Pospite parmezanom i služite. Ako želite možete da dodate i proprženu slaninu.
(Espreso/Stvar ukusa)